søndag 23. januar 2011

Janpath Guesthouse:)

Sorry, nå er det en go stund siden vi har skrevet. Har hatt mye å gjøre og nettilgangen er minimal! Men her kommer det 2 innlegg:)


Janpath  guesthouse
Heter plassen vi bor. Her bor vi i en måned for under tusenlappen, og det er inklusiv frokost og middag. Verd det! Kvelden vi kom ble vi møtt av en utrolig hyggelig og søt gammel mann med lue og tykke briller. Mr.Tiagi, det er han som driver guesthouset og fungerer som en bestefar for oss. I en alder av 78, og etter et langt liv i Jaipur fungerer han som en guru for oss med alle spørsmål og bekymringer vi skulle komme med. Han tar godt vare på oss, og holder ikke igjen på chapattien (en slags pannekake som spises til alle måltider). ”You eat less, your parents will write to me. You eat like a tiny bird!”.  Chapattiene  og dal (linsesuppe som vi begynner å få brekningstendenser til) blir som regel servert av ”Myggen”. Myggen er en liten tjenestegutt som flyr rundt i gangene og synger og ler, og har det utrolig festlig for seg selv. Engelsk er dessverre mangelvare, noe som kan føre til misforståelser, men vi har nå fått klarert at ”yes” betyr ”ja” og ”no” betyr ”nei”, og ikke omvendt!
Utfordringer og tilvenninger tar vi til oss med glede, og vi begynner å like den primitive livsstilen. En kald dusj om morgenen har erstattet koffein, og det er ikke lenger vekkeklokka som får deg opp om morgenen. Det finnes ikke noe ”do not disturb”-skilt å henge på døra, her blir vi vekt av en stråkost som feier over gulvet og kaster deg ut av senga. Good morning sunshine – gjennom vinduet på morraskvisten, vi har ikke gardiner.  Dopapir blir sett på som urenslig, så vi må på apoteket for å kjøpe en og en rull til blodpris. Vi bruker sikkert mer penger på dopapir enn vi betaler for å bo her en måned..
Det er mye lyd i Jaipur. Tuting fra trafikken hører vi konstant. Det er andre normer for fising og raping her i India, her knipes det ikke igjen. Godt. Noen lyder er udefinerte, og kan like godt komme fra naboens bad, da vi har et åpnet vindu.  Andre lyder kommer til faste tider, og kan erstatte klokka. Duenes uling og flaksing i vindusposten kl 0500, fløyteselgeren på sykkel som begynner sin første runde kl  0700. Kaffe og en ny fløyte er must haves på vei til jobb. Hundene bjeffer fra kl 03.00, helt til eieren kommer hjem om ettermiddagen. Når Myggens summing trenger seg inn i øregangene, vet vi at det er på tide å gå ned til chapattien.    
Alt i alt føler vi oss ganske hjemme her, med bestefars omsorg, ett 15 *15 speil på deling, strøm og vann i ny og ne, og en god innføring i Indisk mat. ”This is very good for your stomach!”. Opplevelsen og gjestfriheten vi får på Janpath, veier mye høyere enn et femstjerners hotellJ

                                                     Det gamle "luksus rommet" vårt
                                                            
                                                           Room service
                                                                     Sjå på a!
                                                                Nyrommet
 Vi er de første som bor på disse rommene, så Mr. Tiagi har oppkalt de etter oss. "The norwegian block". Bilder av oss vil bli hengt opp senere:)
                                                                       Bestefar
                                                               Resepsjon/oppholdsrom
                                                               Matbordet og kokka.
                                                                   Myggen:)
                   "You really can change the world if you care enough". Logikk?!
                   "You created the universe and yet you chose to love me". Logikk 2.

2 kommentarer:

  1. Det blir vel ingen linsesuppe til helga da, når dokker skal på helgatur til Tai Mahal m.m ? Hils bestefaren fra en mamma å takk for god forpleining (træng itj å nevn linsesuppa),han virke no bare kjæmpesøt da. Hils samtidig te Myggen,trur dokker har blitt litt glad i han og?
    Takk for mange fine bilder og gode betraktninger om livet som leves der!

    SvarSlett
  2. Hvilken mamma er det? Takk for koselig kommentar! :)

    SvarSlett