mandag 24. januar 2011

Besøkte slummen med "School on wheels"

Tirsdag 18 jan var vi så heldige å fikk muligheten til å være med programmet "school on weels". Ikke alle barn har mulighet til å gå på skole, så dette er et program som bringer skolen til barna der de er. Vi ble plukket opp av selve skolebussen og kjørt til et slumområde som ligger en halvtimes tur utenfor Jaipur. Der ble vi møtt av et hundretalls mennesker, hvor alle sloss om vår oppmerksomhet. Den ville tilstanden som oppstod gjorde at vi følte at vi skapte mer kaos enn hjelp. Vi ble vist rundt på området og fikk hilse på mange av menneskene som bor der. I dette området bor det rundt 2 - 3000 mennesker. I- India driver undervising på tre forsjellige steder i området hver dag og barna får enkel skolegang i fag som matte, hindi og enkelsk. I tillegg til skolegang får de mat etter undervisningen og noen nødvendige medisiner, Det kommer også en såkalt "shower bus", som vi også fikk se. Dette er en traktor med en stor vanntank som kommer 2 ganger i uken på vinteren, og nesten hver dag på sommeren. Innbyggerne kan fylle på rent vann, barna får utdelt såpe og tannkrem og får muligheten til å dusje seg. Det vi så var at under denne dusjingen var det også mye latter og lek, noe som viser tydelig at dette tiltaket skaper mye glede.

Vi fikk omvisning av barna som bodde i denne slummen og noe som slo oss var først og fremst levestandarden til disse menneskene. Husene bestod av treplanker dekket med presening/plast og i disse små skurene bor en familie på rundt 10. Maten ble forbredt på bakken utenfor og alt av vann ble oppbevart i krukker. Avfall lå slengt rundt omkring og det løp griser rundt som gikk løs på dette.

Møtet med menneskene og livet i slummen gjorde sterke inntrykk på oss alle. Det er utrolig å se at folk som har så lite, ytrer en slik glede og takknemlighet. Å komme fra en vestlig, materialistisk verden til dette, er virkelig en vekker og gir et virkelig perspektiv på verdens forskjeller. Vi er utrolig takknemlige for å få muigheten til å se hvordan de lever sine liv og hvor glade de er i det lille de har. Dette står virkelig i kontrast med vår verden. Ting som vi ser på som en selvfølge, som for eksempel hygiene og ubegrenset tilgang på vann, får en virkelig til å tenke når småbarn kommer og ber om såpe, ikke penger.

Dette er en dag som vi vil ta med oss i resten av vårt liv og håper at dere der hjemme også vil sette ekstra pris på de små tingene som man som lett tar for gitt. I- india gjør en imponerende jobb for disse menneskene og vi er utrolig takknemelige for å ta en liten del i dette. Til alle som har bidratt økonomisk i vår innsamling, TAKK! her ser vi virkelig at pengene går til de som trenger det mest. Her utgjør en liten pengesum store forskjeller. Kontoen er fortsatt åpen en uke til, så hvis flere vil være med å hjelpe, er kontonummeret 6401 14 34116.:)

Find Waldo.
Barna får seg en etterlengtet dusj fra "Showerbus"

5 kommentarer:

  1. Heeei!
    Håper alt er bra med dere søde piger!
    Det ser vertfall slik ut. Kjempegøy å lese om det dere opplever, og følger bloggen hele veien ;)

    Kos dere masse vidre, stor klem fra oss i Tanzania!

    SvarSlett
  2. Godt å høre fra dere igjen!

    SvarSlett
  3. Godt med livstegn igjen! Tenk så masse dere får oppleve...og tenk for en baggasje å ha med videre i studiet og ikke minst i livet. Vel blåst halvveis i praksisen og lykke til med de siste ukene. Vi følger dere både i ord og tanker...

    mvh

    Frank

    SvarSlett
  4. Da va pengan endeli overført, håpe at alle andre som les bloggen og kjenne dåkker overføre penga, slik at organisasjonen kan hjelpe barna mer enn de allerede gjør! Lykke til videre alle sammen!

    klem fra Iselin:)

    SvarSlett
  5. Dere er så flinke :-)
    Håper dere har hatt det kult i dag.

    "Også på den indiske ambassaden i Oslo feires i dag grunnlovsdagen, og ifølge ambassadens hjemmeside er alle indere som har mulighet velkomne til å delta på seremonien"

    Så dét har de tid til!

    SvarSlett